Meteen naar de inhoud

LAST VAN HAARUITVAL?

Steeds meer mannen en vrouwen worden geconfronteerd met haaruitval. Ongeveer 45 procent van de Nederlandse bevolking heeft hier last van. Haaruitval kan de kwaliteit van leven van een persoon behoorlijk aantasten en het is vaak onbekend wat de behandelmogelijkheden zijn. Bij Gentle Skin Clinic maken wij gebruik van Mesotherapie, een behandeling tegen haaruitval en dunner wordend haar. In deze blogpost leest u meer over deze techniek.

Waarom verlies ik haar?

Haaruitval kan vele oorzaken hebben. Het kan plotseling overgaan na een aantal weken of maanden, maar sommige factoren verergeren ook de al bestaande haaruitval. Hierdoor kan de haaruitval aan langere periode aanhouden. Een aantal factoren die haaruitval veroorzaken en/of verergeren:

  • Stress
  • Genetisch
  • Een ingrijpende gebeurtenis, zoals een bevalling of operatie.
  • Medicijnen en chemotherapie
  • IJzertekort of andere vitaminetekort
  • Ziekte (zoals schildklierziekte en koorts)

Te laag gewicht

De bovengenoemde factoren van haaruitval verstoren jammer genoeg de fases van de haargroeicyclus. Om dit beter te begrijpen, hebben we in het kort de verschillende fases van de haarcyclus uitgelegd:

  1. De Anagene fase; hier vindt haargroei plaats.
  2. De Katagene fase; ook wel “de overgangsfase” waarin de haarstreng zich langzaam losmaakt van de haarfollikel.
  3. De Telogene fase; hier heeft het haar rust, terwijl nieuwe haartjes beginnen met groeien in de haarfollikel eronder.
  4. De Exogene fase; het oude haartje valt uit en een nieuwe haar neemt de plaats in van het nieuwe haartje.

 

De meeste oorzaken van haaruitval verkorten bijvoorbeeld de anagene fase of verstoren de kwaliteit van de haargroei.

Wat is Mesotherapie?

Mesotherapie is het injecteren van voedende ingrediënten, zoals antioxidanten, vitamines en hyaluronzuur in de huid of in de hoofdhuid. Mesotherapie tegen haaruitval en dunner wordende haren wordt ook wel XL Hair®genoemd. XL Hair® wordt ingebracht met behulp van een microneedling-techniek en het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert. Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en in de meeste gevallen ook productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat.

De behandeling:

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een “mesogun”. Door middel van dit apparaat worden de kleine injecties in de hoofdhuid gemaakt en dringen de voedende ingrediënten binnen. Gedurende dit proces kunnen er kleine bloedpuntjes ontstaan. De behandeling hoort geen pijn te doen, maar kan op sommige plekjes wel gevoelig zijn. 

Ten slotte is het vooral van belang om geduld te hebben bij deze behandeling. Het is essentieel om de kuur die aangeraden is door de huidtherapeut, volledig af te maken. Voor vrouwen wordt er gemiddeld een kuur van 8 behandelingen aangehouden en voor mannen gemiddeld een kuur van 6 behandelingen.

Wilt u meer weten over de XL Hair® behandeling, het kostenplaatje en of u voor deze behandeling in aanmerking komt? Neem dan gerust een kijkje op de website of neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis consult! 

Get in Touch

Plan nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Gentle Skin Clinic!

ACTIE CoolPeel CO2 gelaat + Non Surgical Eyelift >>€150<<

X
Chat met ons
Hulp nodig?
Kunnen wij u helpen?