Meteen naar de inhoud

schimmelnagel (kalknagel)

Schimmelnagels zijn teen- of vingernagels die met schimmel geïnfecteerd zijn. Bij schimmelnagels worden nagelranden meestal witgeel, groen of bruin en worden nagels dik en brokkelig. In sommige gevallen kunnen de nagels ook geheel of gedeeltelijk loslaten.

Schimmelnagels ontstaan vooral in slecht groeiende, vochtige en beschadigde nagels. De aangetaste nagels zijn besmettelijk, waardoor de overdracht van de infectie op andere nagels gemakkelijk plaatsvindt.

Schimmelnagels zijn goed te behandelen met de medische Elite iQ laser van Cynosure. De laserstralen zorgen ervoor dat de nagel genoeg wordt verhit, waardoor de schimmel wordt vernietigd. De nagel, het nagelbed en de omringende huid worden hierbij niet beschadigd! De laserstralen zorgen er dus alleen voor dat de schimmel wordt vernietigd. De behandeling is niet pijnlijk, maar je voelt wel een lichte warmte.

Om de schimmel volledig te vernietigen en de nagel weer gezond te krijgen, zijn er meerdere behandelingen nodig. In de meeste gevallen worden 3-4 behandelingen uitgevoerd met een interval van 2-3 weken.

Hierna zullen de nagels uitgroeien en zal er een nieuwe gezonde nagel tevoorschijn komen. In de meeste gevallen duurt het een aantal maanden tot de nagel weer helemaal gezond is. Dit heeft te maken met de groeisnelheid van de nagels (enkele mm per maand).

Na de behandeling is het belangrijk om nieuwe infecties te voorkomen. Dit kun je doen door je te houden aan onderstaande adviezen:

  • Neem schone sokken mee naar de kliniek, zodat je deze kan dragen na de behandeling.
  • Reinig je beddengoed en schoenen op de dag van de behandeling
  • Droog je handen en voeten altijd na het douchen en het zwemmen.
  • Draag een slipper/schoenen in openbare ruimtes (bijv. sauna’s en zwembaden)
  • Vergeet niet om je sokken op ca. 60 graden te wassen.

 

Get in Touch

Plan nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Gentle Skin Clinic!

ACTIE CoolPeel CO2 gelaat + Non Surgical Eyelift >>€150<<

X
Chat met ons
Hulp nodig?
Kunnen wij u helpen?