Meteen naar de inhoud

microneedling/ dermapen

Microneedling is een behandeling waarbij met behulp van de dermapen kleine openingen in de huid worden gemaakt. Door middel van de vibrerende micronaaldjes van de dermapen wordt de huid op een veilige manier beschadigd, waardoor het natuurlijke genezingsproces van de huid op gang wordt gezet. De aanmaak van collageen en elastine vezels wordt gestimuleerd, waardoor de huid strakker, gladder en egaler wordt.
Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende cocktails met natuurlijke en actieve ingrediënten. Deze cocktails worden met behulp van de dermapen diep de huid ingesluisd. Hierdoor kunnen de actieve ingrediënten beter hun werking uitoefenen en zal het resultaat van de behandeling snel zichtbaar zijn!

Voorafgaand aan de behandeling wordt een consult en huidanalyse gedaan. De huidtherapeut bespreekt samen met u wat de behandelmogelijkheden zijn en welke cocktail het beste kan worden toegepast voor uw huidindicatie. Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gereinigd en worden eventuele onzuiverheden verwijderd. Vervolgens wordt de cocktail/serum van actieve ingrediënten op de huid
aangebracht en wordt er met de dermapen gewerkt. Gedurende de behandeling ervaart u een (lichte) prikkeling.

Microneedling kan worden ingezet bij de volgende indicaties:: 

-Acne littekens

-Alopecia / kaalheid

-Grove huidstructuur

-Huidveroudering: fijne lijntjes en rimpels

-Kraaienpootjes

-Hyperpigmentatie (bijv. pigmentvlekken)

-Verbeteren algehele huidstructuur

-Littekens

-Vergrote poriën

-Striae / striemen

Bij Mesotherapie is het belangrijk om de behandelingen in kuurverband uit te voeren om het gewenste resultaat te behalen. Meestal wordt geadviseerd om 6-8 behandelingen te ondergaan met een interval van 2 weken tussen elk behandeling. Om het resultaat te behouden is het belangrijk dat u terugkomt voor een onderhoudsbehandeling. Dit kan in de vorm van losse behandelingen plaatsvinden eens in de 3 maanden.

Na de behandeling is de huid rood en voelt de huid warm aan. De intensiteit van deroodheid en de warmte is afhankelijk van de behandeldiepte en locatie. Zowel de roodheid als de warmte zal gedurende de dag afnemen. In sommige gevallen kan de huid ook licht
schilferen. 

Voor een optimaal resultaat wordt aangeraden om een kuur te ondergaan van minimaal 3 behandelingen. Tussen de behandelingen door wordt een interval aangehouden van 2 tot 4 weken.

·       Het is belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV-licht met een zonnebrandcrème met SPF 50

·       48 uur na de behandeling moet u zwembaden, sportscholen en sauna’s vermijden

·       U mag geen gebruik maken van make up voor minimaal 48 uur na de behandeling

·       Let er goed op dat u hygiënisch omgaat met uw huid na de behandeling

Net zoals de meeste behandelingen kunt u camouflagetherapie geheel of gedeeltelijk vergoedt krijgen vanuit uw aanvullende zorgverzekering. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Get in Touch

Plan nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Gentle Skin Clinic!

ACTIE CoolPeel CO2 gelaat + Non Surgical Eyelift >>€150<<

X
Chat met ons
Hulp nodig?
Kunnen wij u helpen?