Meteen naar de inhoud

medische peeling

Bij een medische peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht. De vloeistof bestaat uit verschillende natuurlijke zuren, enzymen en actieve ingrediënten die de huidlaag afschilveren. Hierdoor vernieuwt de huid zich en verbetert de huidstructuur. Het resultaat is een zichtbare verbetering in de huidstructuur met minder oneffenheden. Daarnaast heeft de huid een egale kleur en ziet de huid er jonger en strakker uit.

In de praktijk worden er verschillende medische peelingen aangeboden. De peelingen hebben verschillende concentraties en dus ook verschillende sterktes. Het effect van de peeling wordt bepaald door de sterkte/intensiteit ervan. Bij Gentle Skin Clinic worden de medische peelingen (zowel de milde als de sterke) uitsluitend door ervaren huidtherapeuten uitgevoerd. De huidtherapeut bespreekt samen met u tijdens het consult en de huidanalyse wat uw huidprobleem is en wat uw wensen zijn. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld en wordt de soort peeling gekozen. Het advies is in de meeste gevallen wel om de peelingen in kuurverband te ondergaan om het gewenste effect te bereiken. Dit gebeurt met een tijdsinterval van 2-4 weken.

Medische peelingen kunnen worden toegepast bij de volgende indicaties: 

-Acne en acnelittekens

-Huidveroudering

-Hyperpigmentatie (bijv. pigmentvlekken)

-Rosacea

-Verbeteren algehele huidstructuur

-Verstopte talgklieren

-Verbeteren vochtbalans

-Zonschade

In de meeste gevallen wordt een medische peeling geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Onder het kopje vergoedingen kunt u hier meer informatie over vinden!

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd, waarna de peeling wordt aangebracht. Afhankelijk van de huidconditie kan de peeling in meerdere lagen op de huid worden aangebracht. De peeling veroorzaakt voor een paar minuten een brandend, jeukend en licht tintelend gevoel. Dit gevoel is normaal en trekt weer weg zodra de peeling wordt geneutraliseerd. Om het afschilferproces te versterken, kan de huidtherapeut ervoor kiezen om een Retinol oplossing (vitamine A) op de huid aan te brengen. Hierna sluit de huidtherapeut de behandeling af met een passende verzorgende crème.

·       Na een medische peeling wordt de huid rood en trekkerig. De roodheid trekt weg na ongeveer 1 tot 2 dagen. Op dag 3 na de behandeling begint uw huid af te schilferen. Tijdens deze periode is het belangrijk dat u niet aan de schilfers trekt of jeukt om hyperpigmentatie te voorkomen.

·       Vermijdt 48 uur na de behandeling overmatig sporten (zweten), hete douches of sauna’s.

·       Bij een peeling dient u 4 weken voor en 4 weken na de behandeling zoveel mogelijk de zon/zonnebank te vermijden.

·       U dient zonbescherming (factor 30 of 50) te gebruiken bij blootstelling aan de zon (ook in de winterperiode).

·       Voorkom het gebruik van cosmetica waarin parfum, alcohol en parabenen zijn verwerkt om irritatie van de huid te voorkomen.

·       U mag de eerste 24 uur na de behandeling geen make up te gebruiken op de behandelde gebieden. Mocht u gebruik maken van de Oxygenetix foundation (verkrijgbaar in de kliniek) dan mag dit uiteraard wel. De foundation is uiterst geschikt om te gebruiken na (cos)medische behandelingen.

·       Tijdens het herstelproces moet u zich houden aan de bovenstaande adviezen. Daarnaast is het belangrijk om uw huid goed te verzorgen met een hydraterende crème die door de huidtherapeut is geadviseerd.

In sommige gevallen kan een laserbehandeling in het gelaat geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw aanvullende zorgverzekering. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Onder het kopje vergoedingen kunt u hier meer informatie over vinden!

Get in Touch

Plan nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Gentle Skin Clinic!

ACTIE CoolPeel CO2 gelaat + Non Surgical Eyelift >>€150<<

X
Chat met ons
Hulp nodig?
Kunnen wij u helpen?