Meteen naar de inhoud

HELP IK HEB ACNE!

Heeft u ook weleens, zo nu en dan, last van puistjes, pukkeltjes of mee-eters op de huid? Of heeft u hier al een langere tijd last van en gaat dit maar niet weg? En wanneer noemen we dan zoiets acne? In deze eerste blogpost leest u alles over acne, het ontstaan van acne en hoe wij u hiermee verder kunnen helpen.

Wat is acne en hoe ontstaat het?

Acne is een andere term voor puistjes. De huid bevat kliertjes die een vettige, beschermende vloeistof aanmaken. Deze vloeistof wordt ook wel talg genoemd. Ook bevatten deze kliertjes hoorncellen, dit zijn cellen waar de bovenste huidlaag voornamelijk uit bestaat. Deze talgkliertjes komen voor in het gezicht, op de hals, borst, rug en schouders.

Acne is te kenmerken doordat het eerst begint als een kleine mee-eter gevuld met talg en hoorncellen. Deze kleine mee-eter wordt ook wel een “micro comedo” genoemd. In de micro comedo ontstaat een samenklontering van deze hoorncellen en talg, waardoor de opening van verstopt raakt. Door de blijvende ophoping van talg en hoorncellen ontstaat er een “white-head” oftewel een open comedo. Wanneer de opening van deze comedo helemaal afgesloten en verstopt is met talg en hoorncellen, ontstaat er een “black-head”, oftewel een gesloten comedo. Na een tijdje scheurt de wand open van deze comedo, door de oplopende druk van binnenin. Vervolgens komt alle talg naar buiten vanuit de comedo en ontstaat een ontsteking. Dit wordt ook wel het welbekende puistje genoemd.

Acne komt erg vaak voor. Ongeveer 85% van de bevolking tussen 12 en 24 jaar heeft last van acne. U bent dus zeker niet de enige hierin en gelukkig is acne ook erg goed te behandelen!

Behandelmogelijkheden voor acne:

Het is belangrijk om acne vroegtijdig te laten behandelen, anders kunnen de ontstekingen leiden tot littekenvorming, hyperpigmentatie en keloïden. Vooral bij donkere huidtypes is hier meer risico op. De behandelmogelijkheden voor acne binnen Gentle Skin Clinic zijn veilig en effectief voor alle huidtypes.

–       Dieptereiniging: Bij een dieptereiniging wordt de huid ontdaan van onzuiverheden en worden er bijpassende producten gebruikt om de huid goed te verzorgen.

–       Medische peelings: Een medische peeling bestaat uit verschillende natuurlijke zuren die de huidlaag kunnen weken. De huid krijgt hierbij een signaal om zich te vernieuwen. Dit resulteert in de aanmaak van nieuwe en gezonde cellen, waarbij de huidproblemen zichtbaar verminderd zijn en de huid een verbeterde en frisse structuur heeft. Er zijn verschillende medische peelings beschikbaar die in samenspraak uitgekozen wordt voor de indicatie waar u voor komt. Het is daarnaast ook mogelijk om de dieptereiniging i.c.m. een medische peeling toe te passen.

 

Wilt u nou meer weten over de behandelingen voor acne en wat het beste bij u past? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze website voor meer informatie. Wij bieden u graag passend advies aan met een behandeling op maat. 

Get in Touch

Plan nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Gentle Skin Clinic!

ACTIE CoolPeel CO2 gelaat + Non Surgical Eyelift >>€150<<

X
Chat met ons
Hulp nodig?
Kunnen wij u helpen?