Meteen naar de inhoud

cosmelan

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend huidaandoening die zich kenmerkt met vlakke bruine tot zwart gekleurde plekken op de huid. Deze pigmentvlekken hebben verschillende oorzaken, maar de voornaamste redenen zijn: zonschade, zwangerschap, pilgebruik, huidveroudering en verstoorde hormoonbalans. 

Wanneer de hyperpigmentatie diep in de huid gelegen is, is een medische peeling of laserbehandeling niet voldoende om de pigmentvlekken te verminderen. Hierdoor heeft Mesoestetic de revolutionaire Cosmelan behandeling ontwikkeld. Cosmelan is een depigmentatie behandeling die de overproductie van melanine (pigment) in de melanocyten (pigmentcellen) reguleert, waardoor er geen nieuwe pigmentvlekken kunnen ontstaan en de huidige pigmentvlekken verdwijnen. Het voordeel van de Cosmelan behandeling is dat het voor alle huidtypes veilig en geschikt is!

De Cosmelan behandeling wordt aangeboden in een compleet pakket. Dit pakket omvat 5 behandelingen in de praktijk en daarnaast ook ondersteunende producten voor thuisgebruik. De behandelprocedure wordt ingedeeld in de volgende stappen 

  1. U komt langs in de praktijk voor de intake, huidanalyse met de Observ 520 en uitleg over de Cosmelan behandeling.
  2. 7-10 dagen voor de Cosmelan behandeling komt u langs in de praktijk voor een voorbereidende peeling. Dit is een noodzakelijke stap om de huid klaar te maken voor de behandeling.
  3. 7-10 dagen na de voorbereidende peeling komt u in de praktijk voor de Cosmelan behandeling. Tijdens de afspraak wordt de Cosmelan 1 masker op de huid aangebracht. Het masker moet tussen de 8 tot 12 uur op de huid zitten, afhankelijk van uw huidconditie. (Let op dat het masker een oker-gele kleur heeft en zal dus zichtbaar zijn op de huid!). Na de aangegeven tijd mag u het masker van uw huid verwijderen.

4. Gedurende 2 dagen moet u de huid insmeren met de aanbevolen producten voor thuisgebruik (Melan Recovery en zonnebrandcrème).

5. Na 2 dagen komt u weer terug in de praktijk voor een nacontrole. U krijgt dan de Cosmelan 2 thuisverzorging crème mee. Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker en mag daarom thuis worden gebruikt. 

6. De Cosmelan 2 crème dient u dun op de huid aan te brengen en in te laten trekken voor 10 minuten. Gedurende 2 maanden gebruikt u de crème 2 maal per dag. Hierna wordt dit afgebouwd naar 1 maal per dag en vervolgens naar enkele keren in de week. Voor het beste resultaat moet u de Cosmelan 2 crème gebruiken voor minimaal 6 maanden tot 1 jaar. 

De Cosmelan behandeling kan worden ingezet bij de volgende huidaandoeningen:

·       Melasma (zwangerschapsmasker)

·       Zonschade

·       Post-inflammatoire hyperpigmentatie (bijv. pigmentplekken na acne)

·       Ouderdomsvlekken

·       Efeliden (sproeten)

·       Huidverjonging

De eerste paar dagen na de behandeling kan de huid rood en gevoelig worden. Daarnaast kan de huid trekkerig en licht branderig aanvoelen. In enkele gevallen kan de patiënt last krijgen van jeuk. Dit zijn normale reacties en maken deel uit van de behandeling. Op dag 2 of 3 na de behandeling komt de schilfering op gang. Om deze huidreacties te verminderen, moet u de Melan Recovery aanbrengen en om de 2 uur te herhalen indien de schilfering nog aanwezig is. Ongeveer één week na de behandeling begint de huid te verbeteren, echter zijn de beste resultaten na 2 tot 6 weken goed zichtbaar!

Net zoals de meeste huidtherapeutische behandelingen wordt de Cosmelan behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Onder het kopje vergoedingen kunt u hier meer informatie over vinden!

·       Neem bij vragen en/of twijfels eerst altijd contact op met onze huidtherapeuten! 

·       Om de behandeling succesvol te laten verlopen is het zeer belangrijk om de thuisproducten consistent en volgens de aanwijzingen te blijven gebruiken. 

·       Gedurende het behandeltraject (en erna) moet u de bijbehorende zonnebrandcrème meerdere keren per dag aanbrengen om reactivering van pigment te voorkomen.

·       Een rode, gevoelige en branderige huid is een normale huidreactie van de behandeling. U hoeft zich hier ook geen zorgen over te maken.

·       Gedurende het afschilferproces is het belangrijk dat u niet aan de schilfers trekt of jeukt. 

·       De behandeling mag tussendoor niet gestaakt worden of gecombineerd worden met andere depigmentatiebehandelingen.

·       Minimaal 2 weken na de behandeling mag u geen gebruik maken van peelings of scrubs. Daarnaast moet u stoombaden en sauna’s in deze periode vermijden. 

·       U mag uw make up gebruiken nadat de thuisproducten volledig zijn ingetrokken.

Get in Touch

Plan nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij Gentle Skin Clinic!

ACTIE CoolPeel CO2 gelaat + Non Surgical Eyelift >>€150<<

X
Chat met ons
Hulp nodig?
Kunnen wij u helpen?